Bună, fetelor! 😉
Hai să vă întreb direct: Vă îndepărtați celulele moarte ale epidermei?
Vă exfoliați, masați și neteziți corpul?
Dacă nu, voi încerca să vă conving (dar fără a pune presiune pe voi) să încercați această procedură. Credeți-mă, în momentul în care aplicați un peeling la nivelul pielii, veți observa și simți imediat schimbarea. Un exfoliant de corp eficient poate face minuni. În plus, nimic nu ajută la combaterea celulitei ca un exfoliant de corp.
Deci? Doriți să aflați mai multe despre acest produs minunat? 🙂 Continuați să citiți!
Exfoliant de corp. Ce este și de ce ar trebui aplicat?
Primul aspect demn de reținut este că scopul exfoliantului de corp este de a face pielea frumoasă și netedă. Este de neînlocuit pentru menținerea sănătății pielii. Acest produs cosmetic poate îndepărta impuritățile, facilitând producerea de noi celule, îmbunătățind elasticitatea și întârziind procesele de îmbătrânire a pielii.
Rețineți, de asemenea, că pielea funcționează și produce noi celule contant. Cele care reușesc să-și îndeplinească sarcina – pur și simplu, mor și se exfoliază. Din păcate, ca urmare a perturbărilor metabolice, poluării urbane și expunerii la stres, pielea noastră face cu greu față exfolierii sănătoase și eliminării acestor celule moarte ale epidermei. Ce ar trebui să facem în această situație? Desigur, să o ajutăm! Și nicio metodă de a îndepărta celulele moarte ale epidermei nu este mai eficientă ca utilizarea unui exfoliant de corp.
Cum afectează exfoliantul de corp pielea?
Exfoliantul de corp îndepărtează impuritățile și celulele moarte ale apidermei, eliberând glandele sebacee și prevenind apariția punctelor negre (în special pe față, totuși, multe persoane se plâng de apariția punctelor negre și pe spate). Pielea curățată cu un exfoliant de corp este pregătită să absoarbă crema, serul sau balsamul facial. În plus, pielea exfoliată absoarbe uniform crema de bronzare. Merită menționat, de asemenea, că exfoliantul de corp poare stimula pielea să funcționeze și să produsă celule noi, tinere. Astfel, pielea capătă un aspect mai proaspăt, devine elastică, iar procesele de auto-regenerare sunt accelerate.
Tipuri de exfoliante de corp
1. Exfoliant mecanic – este cea mai obșnuită formă de exfoliant. Conține fie particule de exfoliere dure, fie particule mai delicate (agenții responsabili cu îndepărtarea celulelor moarte ale epidermei). Evident, exfoliantele de corp, spre deosebire de exfoliantele faciale, sunt mai granulate deoarece această caracteristică facilitează exfolirerea zonelor de piele semnificativ mai groase. În principiu, se pot folosi diferite substanțe ca agenți de exfoliere într-un exfoliant de corp, printre care coji de nuci (desigur, măcinate), semințe, zahăr, sare, cafea. În plus, exfoliantele de corp mecanice sunt perfecte pentru tratarea pielii grase – pot fi aplicate chiar și de două ori pe săptămână. În ceea ce privește pielea uscată, cel mai indicat este să o tratați cu exfoliante cu particule fine, de două ori pe lună. Dacă pielea voastră este excepțional de deshidratată, optați pentru exfoliante pe bază de zahăr și sare: acestea netezesc și hrănesc pielea, echilibrând pH-ul. Particulele de zahăr și sare se dizolvă la masaj și pătrund în straturile profunde ale pielii.
2. Exfoliant enzimatic -perfect pentru pielea sensibilă și cea cu capilare dilatate. Acest tip de exfolinat de corp nu conține particule abrazive și nu ar trebui masată la nivelul pielii. În schimb, trebuie aplicat la nivelul tenului pentru a se absorbi în legturile intercelulare. Exfolinatul trebuie îndepărtat cu apă după 15-20 de minute.
3. Exfoliant de gomaj – poate fi descris ca o combinație a celor două tipuri de exfolinate menționate mai sus. Trebuie aplicat la nivelul pielii (lăsat să acționeze suficient timp la nivelul celulelor epidermei) și NU TREBUIE îndepărat, ci frecat (mai exact, trebuie rulat cu ajutorul degetelor). Un aspect interesant este că exfoliantul de gomaj este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea cu capilare dilatate, pielea uscată și cea matură.
Exfoliant de corp DIY. Este mai eficient decât cele disponibile în magazine?
Exfoliantul de corp DIY nu este nimic altceva decât un exfoliant preparat acasă, din ingrediente naturale și ușor de obținut. Este o opțiune minunată deoarece nu conține substanțe artificiale. În ceea ce privește îngrijirea corpului, nimic nu poate înlocui un exfolinat clasic precum boabele măcinate de cafea 🙂
Nu are rost să cheltuiți o groază de bani și să optați pentru un exfolinat scump de combatere a celulitei… mai ales că majoritatea acestora conțin cafea – acesta este ingredientul care tratează cel mai bine pielea cu aspect de coajă de portocală.
Problema este un pic diferită când vorbim despre exfoliantele faciale. Desigur, puteți prepara un exfoliant facial și, cu siguranță, există o mulțime de rețete minunate pentru a le prepara singure, însă, pentru îngrijirea tenului, este necesar să acordați atenție maximă atunci când aplicați exfolinate preparate acasă. Problema aici este că acestea, din păcate, pot face mai mult rău decât bine. Persoanele cu piele foarte sensibilă, capilare dilatate, ten predispus la acnee sau alte probleme de ten ar trebui să selecteze cu precație exfoliantul facial de îngrijire a pielii sau să solicite sfatul unui specialist. Dacă dispuneți de timp și bani, puteți aplica un tratament oferit în multe saloane de frumusețe. Când vizitați o astfel de facilitate, întâlniți experți care vă vor sugera anumite proceduri potrivite pentru tipul vostru de piele (de ex. tratament anti-acnee pe bază de migdale). În plus, saloanele de înfrumusețare oferă, de asemenea, tratamente cu exfolinate speciale pentru zonele corpului afectate de celulită. Cele mai populare exfolinate de corp sunt cele Thalassa Sea, care conțin particule fine de sare de mare, ulei de jojoba, extract de ceai verde, ulei de coajă de lămâie, ulei de semințe de piersică și ceară de albine. După cum puteți observa, toate substanțele sunt naturale și ușor de obținut. Prin urmare, puteți prepara acasă un astfel de exfolinat pe bază de sare și ulei. În cele mai multe cazuri, amestec cafea cu sare de mare și adaug fie ulei de jojoba, fie ulei de migdale. La sfârșit, adaug un strop de suc de grapefruit și amestec bine toate ingredientele. Și cam asta este tot 🙂 Multă baftă! <3
Lasă un răspuns