Obișnuiți să folosiți apa pe bază de plante în îngrijirea pielii? Știți măcar ce este o apă pe bază de plante? Poate că unele dintre voi aveți deja un distilat preferat, de. ex. apă florală? Vă rog să-mi spuneți în comentarii, dar înainte de asta, vă rog să citiți mai departe pentru a vă familiariza cu beneficiile folosirii apelor pe bază de plante. De asemenea, vă voi dezvălui cum să le introduceți în rutina voastră zilnică de îngrijire 🙂 Lectură plăcută!
Apele pe bază de plante, cunoscute mai bine ca distilate din plante sau ape florale, cresc în popularitate în ultimul timp. Deși le puteți găsi în numeroase produse de înfrumusețare, acestea pot fi folosite și individual ca produse separate de înfrumusețare. Ce sunt?
În practică, distilatul de plante (ape pe bază de plante/florale) este doar un produs adițional obținut în timpul extragerii uleiurilor esențiale.
Ce trebuie să știți despre apele pe bază de plante?
Poate părea că, deoarece este un produs adițional, este probabil inutil. Nimic mai departe de adevăr!
Distlatul de plante conține numeroase substanțe nutritive prețioase, inclusiv cantități infime de uleiuri esențiale. Datorită faptului că aceste cantități sunt foarte mici, distilatul din plante – spre deosebire de uleiul esențial – poate fi aplicat direct pe piele fără a fi diluat mai întâi cu apă și fără niciun risc de apariție a iritațiilor. Un aspect important este că distilatul din plante are un pH acidic similar pielii umane. În plus, are o aromă subtilă. După cum puteți observa, un astfel de produs este complet natural și nu conține aditivi sintetici.
Apele pe bază de plante în îngrijirea personală
De când oamenii de știință au descoperit beneficiile apelor pe bază de plante, abordarea îngrijirii personale s-a schimbat foarte mult. Găsim din ce în ce mai multe moduri de aplicare a apelor pe bază de plante pentru a ne îmbunătăți aspectul fizic. Iată care sunt cele mai populare:
- distilatul din plante în locul tonicului facial
Deoarece distilatul din plante are un pH neutru și, în plus, un efect de hrănire, nu văd de ce nu-l putem folosi ca o alternativă la tonicul facial. Apa pe bază de plante poate calma eficient iritațiile, hrăni pielea și preveni deshidratarea. - distilatul din plante ca balsam de scalp
Distilatul natural din plante pare a fi o sursă incredibil de bogată în substanțe nutritive, substanțe antibacteriene și componente responsabile cu reglarea funcționării glandelor sebacee – toate acestea fac distilatul din plante o alternativă bună la balsamul obișnuit de scalp. Masat la nivelul scalului, distilatul din plante poate preveni îngrășarea părului și ameliora cu ușurință pielea. În plus, poate preveni chiar și căderea părului și apariția mătreții. - distilatul din plante ca spray facial/ de păr
Consistența este perfectă, ușoară și oferă o senzație de prospețime, prin urmare, puteți folosi distilatul din plante ca spray facial/ de păr. Tot ce aveți nevoie este un recipient cu pulverizator. - distilatul din plante ca bază pentru produsele de înfrumusețare preparate acasă
Totuși, cel mai frecvent, distilatul din plante este folosit ca bază pentru produsele de înfrumusețare preparate acasă. De exemplu, distilatul din plante poate înlocui apa obișnuită pe care o folosim pentru a dizolva argilele, uleiurile, algele, mierea și plantele. Datorită folosirii distilatului din plante în locul apei, cosmeticele voastre DIY vor fi mai bogate în substanțe nutritive, astfel încât efectele oferite pielii vor fi mai puternice.
Beneficiile folosirii distilatelor din plante. Pe care să-l alegem?
Cred că nu veți fi surprinse să știți că efectele oferite de un anumit distilat din plante sunt asociate direct plantei din care este extras. Prin urmare, ar trebui să alegeți distilatul din plante în funcție de nevoile pielii și părului vostru.
Care sunt cele mai populare distilate din plante în îngrijirea părului și pielii:
- Apa de Hamamelis – potrivită pentru tenul gras, sensibil, alergic, cuperozic. De asemenea, poate fi folosită și ca remediu împotriva arsurilor solare. În plus, curăță pielea, contractă porii pielii, are efect antiinflamator și protejează împotriva agenților iritanți. Nu în ultimul rând, apa de Hamamelis vă ajută să vă îngrijiți scalpul iritat și să eliminați mătreața.
- Apa de trandafiri – ador acest distilat floral pentru mirosul încântător. Are efect antispectic și antiinflamator. Apa de trandafiri întărește vasele de sânge și calmează iritațiile. Esre o apă cunoscută în toată lumea pentru proprietățile sale de întinerire și de redare a supleții și netezimii pielii. Are două acțiuni principale: combate procesele de îmbătrânire și reduce ridurile într-un singur pas.
- Apa mentolată – este, cu siguranță, cea mai bună opțiune pentru femeile care preferă aroma de mentă. Este recomandată aplicarea la nivelul pielii acneice și pentru combaterea căderii părului deoarece este unul dintre cei mai puternici agenți de curățare cu efect antispectic. În plus, apa mentolată îmbunătățește fluxul sanguin și consolidează bulbii părului.
- Apa de lavandă – aroma sa ajută mintea să proiecteze aceste priveliști provensale mirifice. Acest distilat din plante ar trebui folosit pentru calmarea iritațiilor și reducerea inflamațiilor. În plus, tratează arsurile solare și elimină bacteriile. Nu în ultimul rând, hidratează și combate acțiunea radicalilor liberi responsabili cu înrăutățirea condiției pielii.