Bună, fetelor!
V-aţi întrebat vreodată ce este mai eficient: dieta sănătoasă, suplimentele sau produsele de frumuseţe? Care dintre acestea vă vor oferi o îngrijire completă părului şi pielii? Să verificăm efectele suplimentelor pentru a afla răspunsul. Lectură plăcută!
Când să administraţi tablete?
Este foarte simplu. Administraţi suplimente dietetice atunci când suferiţi de o carenţă de vitamine. Nu vă lăsaţi păcălite de reclamele care oferă remedii miraculoase pentru tinereţe veşnică, reducerea burţii de bere fără a vă ridica de pe canapea sau mărirea sănilor fără chirurgie plastică. Nu vă lăsaţi păcălite să credeţi că aveţi nevoie de toate vitaminele simultan. Veţi şti ce vitamine vă lipsesc analizându-vă alimentaţia, stilul de viaţă şi rezultatele testelor de sânge.
Nimic mai simplu. Vă petreceţi majoritatea timpului în încăperi fără acces la lumina soarelui. Concluzia? Organismul dumneavoastră suferă de o carenţă de vitamina D, care este foarte importantă pentru sănătate. În loc de a consuma peşte, consumaţi carne roşie, fripturi la grătar sau cotlete de porc? Acesta este motivul pentru care suferiţi de un deficit de acizi graşi. Dacă experimentaţi frecvent crampe musculare, este posibil să aveţi un deficit de magneziu. Luaţi vitamina B atunci când aveţi buzele crăpate. Deficienţa de vitamina A se manifestă prin căderea părului, ruperea unghiilor şi uscarea pielii.
Suplimentele nu sunt medicamente
Multe persoane au probleme în a înţelege acest lucru. Dacă suferiţi de o boală serioasă, pielea dumneavoastră are nevoie de un tratament dermatologic, dacă vă cade părul extrem de mult – nici chiar cele mai bune suplimente nu pot fi de ajutor. În plus, suplimentele dietetice nu au nimic în comun cu medicamentele fără prescripţie medicală, întrucât acestea nu sunt reglementate de legile farmaceutice. Dacă doriţi să luaţi suplimente, se recomandă sfatul medicului după efectuarea unor teste medicale concludente.
Suplimentele nu pot înlocui alimentaţia
Nu înlocuiţi niciodată un măr cu o tabletă! Suplimentele dietetice includ, de obicei, vitamine sintetice care au o capacitate mai mică de absorbţie decât vitaminele naturale. Pe de altă parte, alimentele sunt bogate în enzime, fibre şi acizi organici, care ajută procesul la digestia şi absorbţia vitaminelor. În cazul în care consideraţi că administrarea unui întreg alfabet de vitamine vă va conferi sănătate şi frumuseţe, credeţi greşit. Unele vitamine, găsite în natură, se pot neutraliza reciproc, prin urmare efectele promise de producător nu for fi furnizate. Pentru a înrăutăţi lucrurile, suplimentele conţin substanţe care pot afecta negativ organismul, e.g. gelatină, amidon, gumă arabică, agenţi de acoperire. Credeţi sau nu, puteţi utiliza excesiv suplimentele, ceea ce poate avea un impact negativ asupra funcţionării ficatului şi rinichilor, cauzând un apetit slab şi imperfecţiuni la nivelul pielii.
Lasă un răspuns